NYHETER:

USA anhåller colombian för mord på Haitis president

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

USA anhåller colombian för mord på Haitis president

Av Klas Lundström

HAITI Strax efter det brutala mordet på Haitis president Jovenel Moïse den 7 juli förra året har rykten florerat om utländsk inblandning i mordet. Det stod tidigt klart att colombianska legosoldater var inblandade, men vem som drog i trådarna och varför, har förblivit föremål för mer spekulationer än konkretion. 

Men nu har det amerikanska justitiedepartementet anhållit Mario Antonio Palacios, en 43-årig colombiansk medborgare som vid tiden för gripandet uppehöll sig på Jamaica. Gripandet skedde i Panama, rapporterar Bloomberg.

Tidigare militär

Mario Antonio Palacios är en tidigare militär inom Colombias armé och uppges ha uppehållit sig på Jamaica illegalt, rapporterar The Guardian.

Enligt ett pressmeddelande utfäst av USA:s justitiedepartement anhålls Mario Antonio Palacios i egenskap av misstänkt för stämpling för mord och kidnappning i vad som beskrivs vara en konspiration bestående av över 20 colombianska medborgare och en grupp haitier, varav många bosatta i södra USA.

På Haiti har polisen hittills gjort över 40 gripanden med anledning av mordet på president Jovenel Moïse som så sent som bara några månader före sin död explicit uttryckte oro för att bli störtad av politiska motståndare.

Relaterade artiklar:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.