NYHETER:

Kriminellt gäng har kidnappat amerikanska missionärer

Barn står på gården framför det barnhem i Haiti, från vilket 17 missionärer var på väg när de kidnappades. Foto: Odelyn Joseph/AP/TT

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Kriminellt gäng har kidnappat amerikanska missionärer

Av Klas Lundström

HAITI | Ett kriminellt nätverk kallat 400 Mawozo tros ha frihetsberövat en grupp amerikanska missionärer, varav flera barn, uppger NBC News.

Händelseutvecklingen är ett hårt slag mot den haitiska statsapparaten som är politiskt trängd och ifrågasatt för sin bristande legitimitet efter president Jovenel Moïses död i juli tidigare i år, mördad av vad som utreds som en internationell komplott.

Missionärsarbetarna kidnappades i samband med ett besök vid ett barnhem och samtal mellan de misstänkta kidnapparna inom 400 Mawozo och såväl amerikanska som haitiska myndigheter.

400 Mawozo har även fått skulden för kidnappningen av fem katolska präster och två nunnor tidigare i år. Samtliga släpptes senare.

– Huvudstaden Port-au-Prince är helt i gängens våld, säger Peter Foote, tidigare specialsändebud till den amerikanska ambassaden i Haiti, till NBC News.

Den 9 oktober sa Foote upp sig i protest mot USA:s president Joe Bidens sanktionerade deportering av haitier som sökt amerikansk asyl av humanitära skäl.

Relaterade artiklar:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.