NYHETER:

Man våldtagen av talibaner

Talibaner patrullerar gatorna i Kabul. Foto: AP Photo/Khwaja Tawfiq Sediqi

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Man våldtagen av talibaner

Av Bella Frank

AFGHANISTAN | En homosexuell man har enligt uppgifter våldtagits av talibaner som på nätet utgav sig för att kunna hjälpa mannen att fly Afghanistan. Mannen hade gått under jorden efter talibanernas maktövertagande och hade i flera veckor chattat med vad han trodde var en vänligt sinnad person som skulle hjälpa honom att fly men som i själva verket var taliban. Efter att ha lurats till en mötesplats misshandlades han och våldtogs av två talibaner. Detta uppger hbtq-aktivisten Artemis Akbary som är vän med den utsatte mannen, rapporterar The Independent.

– Talibanerna har inte förändrats för deras ideologi har inte ändrats, säger Artemis Akbary och fortsätter:

– Mina vänner i Afghanistan är rädda, de vet inte vad som kommer att hända med dem framöver så de försöker bara gömma sig.

Hbtq-personer har varnat för att talibaner kommer att agera på just det här sättet – använda sociala medier för att få kontakt med hbtq-personer för att sedan attackera dem. Artemis Akbary menar att just detta gör talibanernas nya styre än farligare för hbtq-personer än under perioden 1996–2001 eftersom de genom sociala medier kan arrangera möten som i själva verket är fällor.

Relaterade artiklar:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.