Nyheter

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter

Krav: Malis junta måste utse president snart

Av TT-AFP-Reuters

MALI Den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas kräver att Malis junta, som nyligen tog makten i en kupp, utser en civil president samt en premiärminister senast den 15 september.

Det säger samarbetsorganisationens nigerianska ordförande Mahamadou Issoufou efter ett avslutat möte där utvecklingen i Mali behandlades. Innan en regeringschef tillsatts kommer det inte bli aktuellt att lyfta de sanktioner som Ecowas infört mot landet.

”Det är vårat samfunds plikt att hjälpa Malis folk att snabbt återfå de demokratiska institutionerna. Militärjuntan måste hjälpa oss att hjälpa Mali”, sade Mahamadou Issoufou i samband med det nu avslutade mötet.

Ecowas har sedan tidigare krävt en övergång till civilt styre inom ett år medan militärjuntan mera talat om två–tre år. Företrädare för oppositionen i Mali har sagt att övergången bör ske inom 18 till 24 månader.

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.