NYHETER:

Lastbilsprotest i Washington

En konvoj av lastbilar och andra fordon åker I-495 Capital Beltway nära Woodrow Wilson Bridge, i protest mot alla former av coronarestriktioner. Foto: TT/AP Photo/Alex Brandon

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Lastbilsprotest i Washington

Av Bella Frank

USA | En lastbilskonvoj i protest mot alla former av coronarestriktioner i USA nådde på söndagsmorgonen huvudstaden Washington. I konvojen, som kallar sig Folkets konvoj, ingår olika typer av fordon, bland annat stora lastbilar. Konvojen har hämtat inspiration från den utdragna lastbilsprotesten i Kanadas huvudstad Ottawa nyligen.

Denna konvoj har sagt att man inte kommer att köra in i Washington utan hålla sig i utkanten innan man kör tillbaka till Maryland, rapporterar CNN. Men konvojen planerar att köra långsamt i den mycket trafikerade ringleden Beltway vilket lär orsaka trafikproblem på måndagsmorgonen. Det finns också andra konvojer på gång som kan komma att köra in i staden men det är oklart hur många som deltar i dessa. Polisen på Kapitolium har utfärdat ett nödläge med anledning av konvojerna.

Relaterade artiklar:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.