NYHETER:

Miljoner hotas av svält på Afrikas horn

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Miljoner hotas av svält på Afrikas horn

Länderna på Afrikas horn riskerar att drabbas av den värsta torkan på 40 år, enligt hjälporganisationer som vädjar om internationell hjälp för att undvika en svältkatastrof.

Av TT-AP


SVÄLT | Fler än sex miljoner människor i Etiopien väntas behöva akut humanitär hjälp i mitten av mars till följd av torkan som drabbat regionen, varnar FN:s barnfond Unicef sedan Somalia, Etiopien och Kenya slagit larm.

– Djur dör i en omfattande takt som ökar för varje månad, och djurs död betyder brist på mat för barn, för familjer, säger Unicefs representant för Etiopien, Gianfranco Rotigliano.

Rotigliano säger att vattenkällor är på väg att torka eller redan har torkat, och pekar på behovet av att reparera brunnar och borra nya.

Hafsa Bedel som bor i Etiopiens somaliska region säger till Unicef att hon saknar tillräckligt med mat för att försörja familjen och de sex barnen.

– Vi är bara en månad in i den långa torrperioden, och jag har redan förlorat 25 getter och får, säger hon.

–  Jag har också förlorat fyra kameler. Det finns inget bete.

I grannlandet Somalia behöver fler än sju miljoner människor akut hjälp, enligt frivilligorganisationen Somalia NGO Consortium som varnar för att torkan kan vara den värsta på 40 år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.