NYHETER:

Vietnam: 4 aktivister fängslade på 3 dagar

Journalisten Pham Doan Trang har publicerat material om mänskliga rättigheter och uppmärksammat polisbrutalitet i hemlandet. Hon döms för att ha bedrivit en propagandakampanj mot staten, meddelar en domstol i huvudstaden Hanoi. Foto: Advocates for Justice and Human Rights

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Vietnam: 4 aktivister fängslade på 3 dagar

Av TT

VIETNAM | En vietnamesisk domstol har dömt en aktivist till tio års fängelse för att ha spridit regeringskritisk information på sociala medier, enligt hans försvarare.

Den 40-årige mannen, en känd miljökämpe och antikorruptionsaktivist, är den fjärde dissidenten som kastas i fängelse av kommunistregimen på bara tre dagar. Han har tidigare suttit inlåst i 14 månader för att offentligt ha tagit ställning för demokrati och mänskliga rättigheter i början av 10-talet.

Aktivister, journalister och andra kritiker, särskilt sådana med många följare i sociala medier, löper stor risk att kastas i fängelse i enpartistaten.

Människorättsgruppen Human Rights Watchs (HRW) Asienchef Phil Robertson uppmanar regimen att genast släppa mannen.

”Nu behövs tryck från omvärlden på den vietnamesiska regeringen att riva upp den här kränkande och kriminella lagen som på ett flagrant vis bryter mot yttrandefriheten”, skriver han i ett uttalande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.