Foto: Brian Inganga/AP/TT

CITATET

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter

BOBI WINE

”Revolutionen pågår och inget, absolut inget, kan stoppa oss. Regimen vill desperat sätta punkt och låtsas som om saker och ting har gått vidare. Det här är bara början. Vi avlägsnar en diktator och vi kommer inte vila innan vi uppnått vårt mål.”

Oppositionsledaren Robert Kyagulanyi Ssentamu, alias Bobi Wine – ”Ghettopresidenten”, sitter i husarrest efter valet i Uganda den 14 januari, då landets president sedan 35 år Yoweri Museveni återigen vunnit ett presidentval, vilket har varit en av de mest våldsamma på många år där flera oppositionsanhängare har dödats under valrörelsen.

Dela artikeln: 

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.