Myndigheter och socialarbetare varnar för en ökning av antalet dödliga överdoser i coronakrisens Kanada. Arkivbild. Foto: Eric Risberg/AP/TT

Nyheter

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter

Ökning av dödliga överdoser i virusets Kanada

Isolering, sämre mående och minskad tillgång till missbruksvård har bidragit till en ökning i antalet dödliga överdoser under coronakrisen i Kanada, varnar myndigheter.

Av TT-AFP

KANADA I provinsen Ontario uppskattas att antalet dödliga överdoser ökat med 25 procent under de senaste månaderna. Även statistik från British Columbia visar på ökad dödlighet. Provinsen noterade ett mörkt rekord på 170 dödsfall orsakade av överdoser i maj – fler än antalet coronarelaterade dödsfall.

– Sorgligt nog rapporteras en liknande utveckling även från andra delar av landet, sade chefen för landets folkhälsomyndighet, Theresa Tam, nyligen.

Negativa effekter

Förutom att sjukvårdsresurser fokuserats till att behandla coronapatienter har virusrestriktionerna även lett till en minskning av platserna inom projekt där missbrukare kan injicera på ett säkert sätt, under överinseende av sjukvårdspersonal.

Samtidigt har de negativa mentala hälsoeffekterna av krisen slagit hårdare mot människor som redan tidigare mått dåligt, konstaterar en färsk studie från ett universitet i British Columbia, vilket ökat risken för hemlöshet och missbruk.

Dela artikeln: 

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.