NYHETER:

Attacker mot hälso- och sjukvård i Ukraina fördöms

Sydafrikas

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Attacker mot hälso- och sjukvård i Ukraina fördöms

Av Bella Frank

UKRAINA | Världshälsoorganisationen WHO bekräftade på måndagen att 16 attacker har ägt rum mot hälso- och sjukvårdsinrättningar i Ukraina. Attackerna ägde rum mellan den 24 februari och 3 mars.

Åtminstone nio personer dödades i attackerna och 16 skadades. En process pågår för att utreda ytterligare attacker, rapporterar WHO på Twitter. WHO bekräftar också att det under de två senaste veckorna har genomförts attacker mot en sjukvårdsinrättning i Afghanistan i vilken åtta personer dödades, i Syrien där en person skadades och i Sudan där två personer dödades. ”

WHO fördömer kraftigt attacker mot sjukvårdskliniker och personal. Attacker mot sjukvården bryter mot internationell rätt och försätter liv i fara. Även i tider av konflikt måste vi skydda sjukvårdens okränkbarhet och säkerhet, som är en grundläggande mänsklig rättighet”, skriver WHO.

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.