NYHETER:

Åtal för journalistmord i Derry

Begravningen av journalisten Lyra McKee i St Annes katedral i Belfast, Nordirland, onsdagen den 24 april 2019. Foto: TT/Brian Lawless/AP

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Åtal för journalistmord i Derry

Av Bella Frank

NORDIRLAND | Två män, 21 och 33 år, åtalades i fredags i Derry, Nordirland, för mordet på journalisten Lyra McKee. En tredje man åtalades samtidigt för upplopp i samband med att McKee sköts till döds i april 2019. En fjärde man åtalades redan för ett år sedan men den man som anses ha avfyrat det dödande skottet har ännu inte åtalats, rapporterar The Belfast Telegraph – hans namn är enligt tidningen dock känt i staden.

De två männen som nu har åtalats för mord anses ha bistått mannen som sköt mot den folksamling där både Lyra McKee och poliser befann sig. Åklagaren menar att 21-åringen uppmuntrade skytten:


– Han jublar, kastar en projektil, höjer sin arm igen och efteråt hjälper han till att städa upp, det ser ut som han plockar upp saker från marken, sade åklagaren i domstolen i fredags, enligt The Belfast Telegraph.

Tidigare under dagen hade mannen befunnit sig utanför organisationen Saoradhs kontor i Derry. Saoradh är en av de nyaste republikanska dissidentgrupperingarna och är the New IRA:s politiska gren. The New IRA tog på sig mordet på Lyra McKee men hävdar att det skedde av misstag.

Relaterade artiklar:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.