Förödelse i Beirut efter den enorma explosionen i augusti. Bilden är från tidigare i veckan. Foto: Hussein Malla/AP/TT

NYHETER

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter

Beiruts hamn töms på farliga containrar

Av TT-AFP

LIBANON Ett halvår efter explosionen som ödelade stora delar av Beirut och dödade över 200 personer ska hamnen i den libanesiska huvudstaden tömmas på farligt gods.

En tysk firma har tagit på sig uppdraget att frakta bort ett femtiotal containrar med kemikalier och annat farligt innehåll som ansamlats under årtionden, enligt Tysklands ambassadör i landet. Avfallet ska nu transporteras till Tyskland för vidare hantering.

Containrarna har förvarats under bar himmel under inseende av libanesiska myndigheter, som har fått massiv kritik efter den enorma explosionen den 4 augusti i fjol. Om godset hade börjat brinna skulle hela Beirut ha ”jämnats med marken”, sade den tillförordnade hamndirektören Bassem al-Kaisi i november.

Minst 25 personer har gripits för försumlighet och liknande i samband med utredningen av hamnexplosionen, dock inga politiker. Utöver de många dödsoffren skadades minst 6 500 personer i smällen, som orsakade massiva materiella skador.

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.