Angolas inrikesminister Waldemar José har bett om ursäkt för polisvåld under coronakrisen. Arkivbild. Foto: AP Photo/Darko Bandic

Nyheter

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter

Polisen i Angola ber om ursäkt för övervåld

I Angola har en talesperson för inrikesministeriet, Waldemar José, bett om ursäkt offentligt till de som skadats och de familjer, som förlorat anhöriga, som ett resultat av övervåld från polisen och militären under nedstängningen på grund av coronapandemin.

Av Christin Sandberg

ANGOLA José sade att polisens och de militära styrkornas uppdrag på gatorna är att skydda människor, inte att skada eller döda dem.

– Vi är inte folkets fiender, vi finns för är att garantera laglighet, upprätthålla lugn och allmän ordning, liksom alla andra principer som styr en demokratisk och laglydig stat,” sade Waldemar José under en presskonferens rapporterar den angolanska nyhetsbyrån Angop.

Han bekräftade att tio poliser som agerat på ett sätt som lett till att medborgare dött under undantagstillståndet har arresterats. Deras fall utreds nu av åklagare och de kommer att ställas inför rätta.

José rapporterade att från den 26 maj, då undantagstillstånd och utegångsförbud infördes, och två veckor framåt hade 1 671 personer arresterats.

Dela artikeln: 

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.