NYHETER:

Twitterkonto för republikan indraget för desinformation

Marjorie Taylor Greene har vid flera tidigare tillfällen fått sitt Twitterkonto indraget temporärt. Foto: TT/AP Photo/J. Scott Applewhite

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Twitterkonto för republikan indraget för desinformation

Den republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene som tidigare har gett stöd för konspirationsteorier kopplade till rörelsen Qanon har fått sitt personliga Twitterkonto permanent indraget. Detta med anledning av att hon enligt Twitter ”upprepade gånger” har brutit mot företagets policy vad gäller desinformation kring covid-19.

Av Bella Frank

USA | Marjorie Taylor Greene som valdes till kongresshuset i november 2020 hävdade på söndagen att ”Twitter är en fiende till USA” som inte klarar av ”sanningen”:

– Det är ok, jag ska visa USA att vi inte behöver dem och att det är dags att vi besegrar våra fiender, sade hon i ett uttalande, rapporterade NBC News på söndagen.

Marjorie Taylor Greene har vid flera tidigare tillfällen fått sitt Twitterkonto indraget temporärt. Hon har uttryckt stöd för flera konspirationsteorier som framförts av Qanonrörelsen som ser Donald Trump som en messiasgestalt som ska rädda världen från ett globalt pedofilnätverk. Hon och Qanonrörelsen har också hävdat att Trump egentligen vann valet 2020, och många av de som den 6 januari förra året stormade Kapitolium var Qanonanhängare.

I februari 2021 röstade USA:s representanthus för att stänga ute Marjorie Taylor Greene från två av husets kommittéer på grund av tidigare uttalanden i vilka hon bland annat gett stöd för våld mot Demokraterna, liksom hävdat att skolskjutningarna i Sandy Hook och i Parkland varit iscensatt av Demokraterna. Inför omröstningen i representanthuset hävdade hon att hon inte längre stödde Qanonrörelsen rapporterade BBC.

Relaterade artiklar:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.