NYHETER:

Issa Amro friad i palestinsk domstol

Den palestinska människorättsaktivisten Issa Amro firas efter att ha suttit fängslad i en vecka av den Palestinska myndigheten i september 2017. På onsdagen friades han i palestinsk domstol. Foto: AP Photo/Nasser Shiyoukhi
 
 
 

NYHETER

Dela på facebook
Dela på twitter

Issa Amro friad i palestinsk domstol

Den palestinska människorättsaktivisten Issa Amro friades på onsdagen i palestinsk domstol från anklagelser om att bland annat ha stört den allmänna ordningen. ”Tack för allt ert stöd” skriver han på Twitter efter frikännandet.

Av Bella Frank

PALESTINA Issa Amro greps av den palestinska säkerhetstjänsten Preventive Security Forces hösten 2017 och anklagades för att ha orsakat sociala spänningar, för att ha förolämpat tjänstemän och hotat den allmänna ordningen genom inlägg på sociala medier. Bland annat kritiserade han president Mahmoud Abbas och hans regering.

 ”Efter år av kampanjer och internationell solidaritet blev jag friad på alla punkter”, skriver Issa Amro på Twitter. 

Dömdes nyligen av israelisk domstol

I januari i år r dömdes Issa Amro av israelisk militärdomstol för att bland annat ha protesterat mot ockupationen utan tillstånd och för några veckor sedan fastställdes hans straff till tre månaders fängelse och två års villkorlig dom. 

I en tidigare intervju med Issa Amro kommenterade han det faktum att han ställts inför rätta av både Israel och den Palestinska myndigheten med att förklara att han är en ”människorättsaktivist utan gränser”.

– Jag kritiserar alla brott mot mänskliga rättigheter och jag vill att min regering ska agera i enlighet med internationell rätt också, sade Issa Amro till Tidningen Global i februari.

Läs även:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.