NYHETER

Gigförare i strejk mot höjd avgift

Motorcyklar är ett vanligt färdmedel i Hanoi. I måndags strejkade gigförare mot en höjd körningsavgift. Arkivbild. Foto: AP Photo/Chitose Suzuki

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter

Av Bella Frank

VIETNAM Hundratals förare i Vietnam strejkade på måndagen i protest mot att gigföretaget, Grab bike, höjt körningsavgiften. Detta för att täcka upp kostnader för en höjd moms. Grab bike är en variant av Uber men körningarna sker på motorcyklar. Förarna stängde på måndagen ner sina appar och körde runt huvudstaden Hanoi i en gemensam protest., rapporterar Vnexpress.

Höjd moms

Den 5 december höjde staten momsen på motorcykelkörningarna från 20 procent till 27,27 procent i syfte att jämna ut konkurrensfördelar, vilket fick Grab bike att höja körningsavgiften.

– Jag är orolig att den ökade avgiften kommer att göra det omöjligt för mig att ta hand om min familj. Jag är för att betala skatter men jag vill att Grab [bike] delar skattebördan med förarna, säger en förare till Vnexpress – han har hittills arbetat 15–16 timmar om dagen för att försörja familjen som bor i Thanh Hoaprovinsen men oroar sig nu att det inte kommer att räcka.

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.