En indisk bonde mediterar under en protest vid en större motorväg vid delstatsgränsen mellan Delhi och Uttar  Pradesh. Foto: AP Photo/Altaf Qadri

NYHETER

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter

Fortsatta bondeprotester i Indien

Av Bella Frank

INDIEN De planerade samtalen mellan indiska bondeorganisationer och ministrar ställdes på onsdagen in. Samtalen skulle hållas efter tisdagens nationella strejk i protest mot tre marknadsliberala jordbruksreformer, protester som stängde ner stora delar av Indiens transportsektor, liksom affärer och marknadsplatser, rapporterar The Guardian.

Den indiska regeringen signalerade på onsdagen att den är villig att göra vissa förändringar i de tre lagarna som röstades igenom i september, däremot betonades att de inte kommer att dras tillbaka och därefter ställde bondeorganisationerna in sitt deltagande i de planerade samtalen. Jordbrukare som ofta har mycket små marginaler är kritiska mot att reformerna riskerar att försämra deras villkor ytterligare – det finns bland annat en stor oro för att den nuvarande prisgarantin för vissa grödor kommer att tas bort.

Bondeprotesten har nu snart pågått i två veckor och många har rört sig från andra delstater till Dehli där de slagit upp tältläger och blockerar infartsvägar.

Dela artikeln:

Dela på facebook
Dela på twitter
Stäng X

Du har kommit till Tidningen Global´s arkiv med äldre artiklar.

Besök tidningenglobal.se för att läsa aktuella nyheter från hela världen.